top of page

Verslag kwartaalbijeenkomst 21 mei 2024


Deze kwartaalbijeenkomst krijgen we een kijkje in de keuken bij Artic Keukens. Bedrijfsleider Paul Gunter vertelt over dit bedrijf dat niet alleen keukens verkoopt maar ook zelf monteert. Om de kwaliteit daarvan te waarborgen wordt personeel intern opgeleid. Artic Keukens is onderdeel van DB Keukens. Personeel vanuit het hele land wordt hier op bedrijventerrein Nieuw Overvecht opgeleid. Artic Keukens zit nu vijf jaar op deze locatie aan de Texasdreef. Ze hebben inmiddels veel aan hun pand aangepakt. Er liggen 150 zonnepanelen op het dak en ze hebben een warmtepomp. Buurman idVerde hebben ze gevraagd om de groenstrook voor het pand aantrekkelijk in te richten en onderhouden. “Het is ons visitekaartje dus fijn als we daarin samen kunnen werken,” aldus Paul. 


Parkeerbeleid

Roy van der Linden, teamleider van alle boa’s en toezichthouders van Overvecht en Utrecht Noord West, geeft uitleg over parkeerbeleid. “Het is bekend dat er veel parkeerdruk wordt ervaren op het bedrijventerrein. Er zijn veel meldingen die vaker terugkomen. Zoals bijvoorbeeld de vrachtwagens die veel parkeerplekken tegelijkertijd innemen. Of handelsvoorraad die in het groen of op de stoep staat. Handhaving heeft aandacht voor dit probleem, maar niet in alle gevallen is er direct een oplossing. Zo kunnen auto’s die op een parkeerplaats staan niet weggehaald worden. Hoe lang ze er ook staan, dit is wettelijk niet verboden. Ook vrachtwagens mogen op dit bedrijventerrein parkeren. En dan het liefst dwars omdat ze anders op de rijbaan staan en dat mag juist omdat dit tot gevaarlijke verkeerssituaties leidt. Mocht je zelf parkeeroverlast door je buren ervaren? Probeer dit dan eerst zelf op te lossen door in gesprek te gaan. Als dat niet lukt kan je hulp vragen bij het Ondernemersloket.” 

Aanwezige ondernemers wijzen op de parkeerruimte in de parkeergarage van Vechtsebanen. Die garage staat grotendeels leeg. Wellicht is het een optie om handelsvoorraad daar te plaatsen. Ook wordt geopperd om met stickers te werken die de gemeente ook voor fietsen in de binnenstad gebruikt. Als je fiets te lang op dezelfde plek staat, wordt deze weggehaald. 


Actie aanhangwagens

Handhaving heeft eind vorig jaar een succesvolle actie gedaan om aanhangers weg te krijgen. Er waren 33 parkeerplekken die bezet werden door aanhangers en autowrakken. De gemeente heeft middels een wijkbericht en flyers opgeroepen om deze weg te halen. Daarna zijn op de voertuigen stickers geplakt. Uiteindelijk zijn slechts 3 voertuigen weggesleept door handhaving, alle andere 30 zijn door de eigenaar weggehaald. Een succes maar ook een dure actie voor de gemeente Utrecht. 


Sportmaand

Rodney Michel van het Ondernemersloket vertelt over de sportactie. De hele maand juni kun je terecht bij de sportaanbieders op ons terrein. Zij hebben een speciaal programma om wijkbewoners en ondernemers kennis te laten maken met hun aanbod. Het aanbod is hier te vinden. En iedereen die meedoet maakt ook nog een kans op gratis kaarten voor een wedstrijd van FC Utrecht. 


Zienswijze omgevingsvisie Overvecht

Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht (ONO) heeft een zienswijze ingediend op de omgevingsvisie Overvecht. Annemarie van de Beek, bestuurslid van ONO, licht toe dat zij namens het bedrijventerrein een vijftien-punten-plan hebben opgesteld met daarin punten die belangrijk zijn voor ondernemers en vastgoedeigenaren. “Deze punten zijn grotendeels meegenomen door de gemeente in de omgevingsvisie. Een van die punten is bijvoorbeeld geen nieuwe woningbouw op het bedrijventerrein en ook geen grootschalige distributiecentra. Dat we graag willen vergroenen en dat sportfuncties als voordeel hebben dat er ook buiten kantoortijden ogen en oren in het gebied aanwezig zijn, dat het bedrijventerrein ook veiliger maakt.” De omgevingsvisie Overvecht moet nog naar het college van B&W en daarna vastgesteld worden door de gemeenteraad. De vaststelling staat voor begin 2025 gepland. 

Het indienen van zienswijze en onderhandelen met de gemeente is de taak van ONO als belangenbehartiger van ondernemers en vastgoedeigenaren van ons bedrijventerrein. Het is daarom belangrijk om lid te worden van de vereniging. Hoe meer leden ONO heeft, hoe steviger de onderhandelingspositie van ONO. Nog geen lid? Aanmelden kan hier


Groene Buurtbon

Bedrijventerrein Nieuw Overvecht vergroent met dank aan de Groene Buurtbon. Zo nam ondernemer Jan de Wit van Postmen op Tennesseedreef  initiatief om samen met de buren hun buitenterrein te vergroenen. Met de buurtbon betaalde de provincie €1000,- mee. Wil jij ook meer groen rondom je bedrijf? Denk bijvoorbeeld aan klimplanten langs de hekken of tegels wippen en bloemen zaaien. Het Ondernemersloket kan helpen met het maken van een plan en het aanvragen van de Groene Buurtbon. 


Actie meldingsbereidheid

Bram E, gebiedsmanager ondermijning van gemeente Utrecht, roept op om mee te doen. Op ons bedrijventerrein is bovengemiddeld sprake van criminaliteit. Om dat tegen te gaan heeft de gemeente hulp van melders nodig. Voor ondernemers die vermoeden hebben dat er iets niet klopt is een actie over meldingsbereidheid gestart. Wat zijn signalen? En waar kun je dit melden? Bram is ook in gesprek met vastgoedeigenaren over het veilig verhuren van bedrijfspanden. Waar kun je op letten als je een huurder zoekt? En wat kun je doen als je signalen ziet dat er iets niet in de haak is? Op deze website wordt kort uitgelegd wat jij kan doen. 


Petitie Ons Genot

Tijdens de kwartaalbijeenkomst kun je op de zeepkist het woord nemen als je een oproep wilt doen. Ons Genot roept op om hun petitie te tekenen. In de omgevingsvisie staat dat hun volkstuinencomplex wellicht in de toekomst plaats moet maken voor voetbalvelden. Dat terwijl het complex al 60 jaar op deze locatie 188 tuinen huisvest. Dat betekent dat zo'n 600 volwassen en 400 kinderen gebruik maken van deze bijzondere plek. Daarnaast is het een geliefde plek van ondernemers van Nieuw Overvecht voor een blokje om tijdens het middaguur. Daarnaast groeien er beschermde planten en wonen er zeldzame insecten. Tekenen dus! Dat kan hier


De volgende kwartaalbijeenkomst staat gepland op dinsdag 3 september.


Comments


bottom of page