top of page

In de Schijnwerper: Rick van der Eijk

Het Ondernemersloket zet telkens een andere ondernemer in de schijnwerpers. Dit keer is het de beurt aan Rick van der Eijk, van Taste Tailors aan de Arkansasdreef 28. Rick is sinds een jaar werkzaam bij Taste Tailors en Ottovino, en heeft zich volledig gestort op het verder ontwikkelen van dit succesvolle bedrijf. 


Taste Tailors is dé gespecialiseerde wijnimporteur met een bijzonder assortiment van wijnen uit Europa en Zuid-Afrika, en Griekse delicatessen. Dit assortiment wordt naar verschillende marktsegmenten gedistribueerd; van groothandel tot horeca, van wijnspeciaalzaal tot zakelijke markt (relatiegeschenken). Taste Tailors werkt nauw samen met kleinschalige producenten die, net als zij, streven naar kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap.


Met betrekking tot de Zuid-Afrikaanse wijnen is Taste Tailors een specialist in Nederland. "Als bedrijf maar ook door de consumentenvraag hechten we veel waarde aan duurzaam geproduceerde wijnen met een minimale ecologische voetafdruk. Daarom importeren we uitsluitend bijzondere wijnen uit Europa en Zuid-Afrika."


Sinds 2014 is Taste Tailors gevestigd op bedrijventerrein Nieuw Overvecht, waar ze door de overname van een groothandel in Griekse producten, zoals olijfolie, kaas en wijn, terecht zijn gekomen. De centrale ligging en goede bereikbaarheid ten opzichte van snelwegen A2 en A27 en de Amsterdamsestraatweg maken het mogelijk om klanten in de horeca efficiënt te bedienen.


Na bijna 10 jaar op de Arkansasdreef is de locatie helemaal naar wens ingericht. De oprit is vergroend met een paar mooie bomen. Het pand is beter geïsoleerd, het dak versterkt en voorbereid voor de installatie van zonnepanelen, wat bijdraagt aan hun streven naar duurzaam en energieneutraal ondernemen. Het bewustzijn rond duurzaamheid is de afgelopen jaren sterk gegroeid, mede door de vraag van consumenten en leveranciers die ook waarde hechten aan een milieuvriendelijke aanpak. Het zou mooi zijn als dit op meer plekken op het terrein zichtbaar wordt.


Rick ziet ook verbeterpunten voor het bedrijventerrein, zoals het aanpakken van de lang geparkeerde auto's en busjes op plekken die bedoeld zijn voor bezoekers. "De uitstraling van het terrein is belangrijk voor ons, zeker omdat we regelmatig proeverijen op locatie organiseren."

"Het is goed om te weten dat er een plek is waar ondernemers met vragen terecht kunnen. Ik ga hier zeker gebruik van maken indien nodig," zegt hij.

Rick kijkt uit naar de kwartaalbijeenkomst op 3 september, een uitstekende gelegenheid om de relaties op het bedrijventerrein uit te breiden. Hij ziet mogelijkheden voor samenwerking, vooral met ondernemers die een sterke connectie met de horeca hebben.  "We kennen onze buren maar het is belangrijk om ook in die relaties te blijven investeren." Zo blijft Taste Tailors, onder leiding van Rick van der Eijk, groeien en vernieuwen.




コメント


bottom of page